http://annasarahjosefina.blogg.se/

It's better to burn out than to fade away.

Kärlek

Allmänt Permalink0
Jag har haft lite ångest på sistone. Det är nog ganska normalt och jag tänkte inte göra någon stor sak av det, jag är stolt över hur jag hanterar det. Det lättar nog när skolan börjat och det blir lite mer rutiner.

Imorse fick jag meddelande om att min farbror gått bort. Det är en otrolig kontrast mellan min familj här med min två månader gamla dotter och familjen i Oskarshamn som förlorat en pappa och morfar. Det är en tung dag och jag är tacksam att Julie väljer just idag att sova hela förmiddagen. Jag är också tacksam över att jag ska träffa Anna och äta middag på JohanP ikväll. Barnen ska vara hemma så vi ska ha en tjejkväll bara vi två, äntligen! 

En dag som idag uppskattar jag min lilla familj lite extra. Jag har en miljon borden men det kan vänta, just nu vill jag bara sitta här med min dotter på bröstet känna henne andas.Familj

Allmänt Permalink0
Jag har gjort min första resa själv med Julie och hon har sovit borta för första gången (förutom sjukhus). I onsdags åkte vi till Oskarshamn för att presentera dottern för pappas sida av familjen. Min släkt är ganska stor men väldigt splittrad. Pappa var yngst av tre helsyskon med tio år mellan alla barnen så jag har kusiner som är i pappas ålder. Jag har dessutom en halvfarbror och en halvfaster som är ännu äldre och som också har barn, men dom kusinerna och deras familjer har jag aldrig träffat. 

Sommaren när mina föräldrar skildes var jag i Oskarshamn och bodde hos min faster (Ewa). När hon jobbade var jag hos min gammelfaster (Faster Eva).  Sen dess är jag ganska nära med dom båda två. Båda blir äldre och med åldern kommer krämporna. Faster Eva fyller 93 i oktober och jag har varit rädd att hon inte skulle hinna träffa bebisen. Men nu fick vi spendera en dag tillsammans alla tre och det var riktigt skönt att hinna umgås ordentligt. 
(null)

Jag bor alltid hos min faster när jag är i Oskarshamn. Hon är också den jag varit närmast med genom åren och hon var väldigt viktig för pappa. Hos henne är jag så nära pappa jag kan komma så det var viktigt att Julie fick träffa henne också.
(null)

Vi var också och hälsade på min fabror. Honom har jag inte så mycket kontakt med eftersom han och pappa inte hade så nära relation, men jag brukar försöka träffa honom också när jag är i Oskarshamn. Den här gången berättade han att min halvfarbror är svårt sjuk och inte har långt kvar i livet. Jag har bara träffat honom ett par gånger, första gången på pappas begravning, och även om vi hörts via telefon och Facebook är vi inte särskilt nära. Men han har något särskilt, han värdesätter familjen och han har ett varmt hjärta. 

Jag visste ärligt talat inte hur jag skulle göra, om jag skulle hälsa på honom eller inte. Det kändes lite svårt, jag visste inte om han skulle vilja och orka och jag ville inte ta tid från hans "riktiga" familj. Men Ewa ringde till hans dotter och frågade och igår åkte jag, Julie, Ewa, hennes man och deras dotter till sjukhuset och hälsade på. Där träffade jag också en av mina kusiner för första gången. 

(null)


Bilresan hem var tung. Jag insåg under det här besöket att alla blir äldre och tiden är begränsad. Det var sista gången jag träffade min farbror och första gången jag träffade hans dotter. Faster Eva fyller 93 snart och Ewa börjar också bli äldre. Jag har ett nytt litet liv i mina armar varje dag och jag vill att alla jag bryr mig om ska finnas länge nog för att hinna uppleva allt. Det kanske är hormoner eller helt enkelt en ödmjukhet som kommit men bara tanken på att sörja gör mig ledsen och jag är medveten om att tiden går oavsett om vi vill det eller inte. Så det var helt underbart att komma hem till kärleken och bara vara nära och tillsammans. Måndag

Allmänt Permalink0
En sån dag! En riktig superbra dag! Julie sov fem timmar i sträck (= inte idiottrött mamma), jag fick äta frukost och göra mig iordning i lugn och ro och jag hann in på lager 157 innan jag mötte Ebba på Ikea. Det var otroligt mycket folk men vi tuffade runt och hittade grejer till Ebbas nya lägenhet. Julie fick frispel och jag hittade ingenstans att amma i fred så jag fick sätta mig i ett visningsrum. Det är en konstig känsla att själv tycka det är lugnt men vara orolig för att andra ska reagera på amningen. Men vi grejade det fint! Efter Ikea åkte vi till Ebba och fikade innan vi åkte hem. 

Och ikväll har jag äntligen cyklat. Det blev varken långt eller gick fort men jag har cyklat. Som jag har saknat den känslan. Jag cyklade lite vilse men nu har jag en runda som känns ok att börja med. Men det bästa av allt är ändå att komma hem. Trött, svettig, hög på endorfiner och svag i benen. Och duschen efter. Och att äta! Det var ett riktigt bra avslut på dagen. 

(null)

Till top