http://annasarahjosefina.blogg.se/

It's better to burn out than to fade away.

Nårsafton 2010

Allmänt Permalink1

Så var det åter igen nyårsafton. Jag sitter på jobbet och fördriver tiden med kaffeautomats espresso och en tillbakablick på året som gått, däremellan gör jag den sista inventeringen.

2010 har varit ett av de mest innehållsrika åren hittills och, precis som alla andra år, så tror jag att jag är lite närmare fullärd. Det här året har jag gjort något som jag aldrig gjort förut, jag har fått lära mig hur det känns att ha panik för att allt är lite för bra för att vara sant, och hur det känns när det visar sig att det är sant.

I år har jag också brutit ihop igen över käre far. Men den här gången var det inte skammen som gjorde ont, det var chocken. HAn lever som han lever och jag orkar inte försöka mer. Det är en smärtsam med skön insikt.

2010 blev året när jag och Bella flyttade mer än 20 mil ifrån varandra på obestämd framtid. Sen gymnasiet har vi hängt ihop och kanske är det dags att börja leva varsitt liv nu. Men hon är saknad här där allt är nytt och jag skulle behöva rökpauser på resecentrum.
Så till nyårslöftena. Jag har två stycken. Kanske tre. Eller fyra.
1.  Jag har träningsvärk precis överallt och jag älskar det. Mitt nyårslöfte till mig själv är att gå ner 7 kg fett innan sommaren. Jag ska aldrig mer vilja be om ursäkt till Johan för att jag ser ut som jag gör.

2. Jag ska sluta röka. Det är banne mig på tiden. Det är äckligt, dyrt, skabbigt, farligt, luktar äckel och man blir ju inte direkt snygg av det. Så hejdå cigg och hej morötter och tuggummi. Vi har dragit ner ordentligt sen vi kom hem från Irland men nu gäller det på riktigt. (Jag tänker ignorera att jag är röksugen nu, heja mig!)

3. Jag ska ta tillvara varje dag med Johan och det livet vi har nu. Jag ska sluta tjura och gnälla och bitcha och verklgien försöka visa honom hur glad jag är att han är min bästa vän och sambo och pojkvän och bollplank.


Du...

Allmänt Permalink1
Du...

Får jag gömma några drömmar hos dej?
Några naiva och vackra
som andra kanske skrattar åt.
Jag vill låta dom bo
längst inne i dej.

Får jag dansa klumpigt
och sjunga falskt för dej
en solig dag
när hjärtat spränger i bröstet?
Se inte till reflexerna,
upplev källan!

Får jag vara i din värme
och långsamt mjukna
när själen blivit lite frostbiten
Håll om mej
tills jag ler igen!

Får jag slösa min kärlek på dej?
Får jag skratta, krama, sjunga, gråta
och dansa av kärlek
utan att du blir rädd?
Jag vill se dej i ögonen
och låta ett leende
berätta att jag älskar dej!

Sigrid Renklint

I've never been this close

Allmänt Permalink0
Malmö har blivit mindre läskigt och okontrollerat stort. Jag har börjat jobba på ett gym och hittills är det skitroligt. Johan har också fått jobb men väntar på att hitta ett företag att bli uthyrd till, så det är på gång.
På lördag är det 9 månader sedan jag och Johan träffades. Helt sjukt. Å ena sidan är det jättelängesen men å andra sidan känns det som att vi varit tillsammans sen vi föddes. Veckorna här hemma utan jobb och utan att jag känner någon har gjort att vi umgåtts med varandra hela tiden, på gott och ont. Jag trodde nog att det skulle bli jobbigare än det har varit. Idag har jag varit på jobbet i fem och en halv timma och saknar honom trotts att det alltid annars är vi. Men det är bara nyttigt.
Igår hade vi ett moment. Han kissade medans jag var i badrummet. Jag har fortfarande inte fisit i hans närhet, men det hinns med. De senaste nätterna har jag haft svårt att sova medan han har somnat så fort han lagt sig. Igår låg jag och tittade på honom när han sov. 2 meter lång, 100kg tung, sovandes på magen som ett barn. Det pirrar fortfarande i magen när jag ser honom ibland och jag tycker fortfarande att han är den finaste i världen.
Till top