http://annasarahjosefina.blogg.se/

It's better to burn out than to fade away.

Dipp

Allmänt Permalink1
Dippen kom i onsdags, men inte så som jag trodde. Redan i tisdags kände jag mig trött och hängig och på kvällen i onsdags fick jag 39 graders feber och kände mig riktigt dålig. Eftersom jag fortfarande är ganska nyförlöst åkte vi till kk-akuten. Där tog dom prover och jag blev inlagd efter en vidrig läkarundersökning kl 3 på natten när febern som då var uppe och vände på 40 grader var på väg ner efter paracetamol. Jag blev insatt på intravenös antibiotika eftersom jag hade stigande infektionsprover, jag hade hög puls, feber och undersökningen visade att jag hade en del innehåll kvar i livmodern som inte borde vara där. 

Igår gjorde man en grundligare undersökning på innehållet i livmodern och idag började man tömma på koagler. Proverna är bättre, febern är borta och pulsen är normal så vi har fått åka hem med instruktionerna att jag ska ligga på mage med en kudde under för att ge ett ökat tryck och förhoppningsvis kommer livmodern tömma sig ordentligt den här gången. Jag är med andra ord lite tillbaka på typ dag två efter förlossningen gällande blödning och sånt. Kul. Och så antibiotika i en vecka då såklart. 

Det har varit ganska jobbigt dom här dagarna. Jag har varit orkeslös, svettig, allt har gjort ont och undersökningarna har sugit. Julie har känt av att allt inte är som det ska och krävt mycket mer än tidigare och både jag och Peter har slut på energi. Men dom fick vara med på sjukhuset eftersom jag ammar och det har varit guld värt. 

Mamma och Sven-Arne kom igår och träffade Julie för första gången. Dom stannar över helgen och det är ärligt talat helt fantastiskt att bara få komma hem och inte behöva ta så mycket ansvar. Jag hoppas att dippen är lagom till att Peter börjar jobba på måndag så att jag orkar vardagen.

(null)

(null)

(null)

(null)

Hög

Allmänt Permalink0
Julie är en vecka gammal imorgon. Tiden går otroligt fort och jag vill verkligen njuta av varje minut. Jag hade inte kunnat föreställa mig den här typen av kärlek. Att känna som en magnetisk kraft till detta lilla barn och bara vilja vara nära henne hela tiden, tycka hon är det finaste som finns fast hon inte sagt ett ord och mest ser sur ut, att älska alla hennes beteenden fast hon mest sover och jag bara längtar till nästa gång hon vaknar.

Kroppen börjar läka, jag har fortfarande ont och tar värktabletter men fötterna har svullnat av och jag har tappat 10 kg sen förlossningen. Igår gick jag i trappan med dammsugaren utan att bli asanfådd och jag bytte i diskmaskinen utan att vilja kräkas av halsbrännan. Jag har långt kvar tills jag är tillbaka till hur jag var innan graviditeten och ännu längre till mål men jag känner mig redan mycket bättre i kroppen.

Så just nu är jag hög på livet. Sommaren är här och jag vill bara njuta av tillvaron. Jag var inställd på en dipp efter förlossningen med tanke på hur känslosam jag är normalt sett men det är bara lyckorus och trötthet hittills. Det känns som att jag har ömsat skinn och äntligen kan vara här och nu. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hemma

Allmänt Permalink0
Idag har vi kommit hem. Vi mår bra alla tre även om den feminina sidan av familjen mest sover. 

(null)

(null)

(null)

Till top