http://annasarahjosefina.blogg.se/

It's better to burn out than to fade away.

Mors dag

Allmänt Permalink0
I helgen tog jag och Julie en spontan tripp till Skövde. Jag grundade med att jobba natt och sen sova tre timmar innan vi åkte. Julie skrek från Landskrona till Värnamo, sov 40 minuter och skrek sen igen tills vi kom fram. Natten mellan fredag och lördag spökade hostan och jag fick tre timmars sömn innan mamma-plikten satte igång. När klockan var halv fyra hade jag försökt få henne att sova på sin madrass, på min madrass, sittandes på mig på min madrass, i soffan, i fåtöljen och i vagnen. Då bröt jag ihop och mamma gick upp och tog över. Lördagen fortsatte i samma glada anda och tårarna var nära till hands för både mig och Julie. Idag var vi i Floby och hälsade på Ann-Ewa innan vi åkte till Lidköping för att möta upp Ebba och åka hem. Det har varit en lång, trött och slitsam helg där Julie varit på sitt mest aviga humör. 

Skövde ger mig fortfarande gymnasieångest och jag har ett sug efter att supa, röka och få hjärtklappning och kickar. Det går såklart inte längre och jag vill inte heller ha det men känslan finns ändå där. På vägen hem åkte vi via Göteborg som har blivit ett svart hål. Det som var min fristad (bokstavligt talat) är nu någon annans och jag vill helst inte ha med stan, namnet eller känslorna att göra. En mil hemifrån fastnade vi i bilkö efter en olycka och Julie var återigen missnöjd med livet. Vi kom till slut hem och hemma väntade en fuktig luft och trötthetshuvudvärk.

Nu ligger jag i sängen medan Peter försöker lägga Julie i rummet intill. Det är min första mors dag som mamma. Tröttheten är maxad, imorgon väntar återigen måsten och blöjbyten. Jag hade inte bytt det mot något i världen. Alla steg i livet, begåvade och kassa, har tagit mig hit och jag är så tacksam för det. Att bli mamma är utan tvekan det största och bästa jag varit med om, även under dom dåliga dagarna. 

(null)

Till top